Ο κάθε άνδρας την στιγμή που αποφασίζει να αγοράσει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι για την αγαπημένη του, σίγουρα θα θέλει να επιλέξει ένα σχέδιο που θα την εντυπωσιάσει. Είναι ίσως η πιο ρομαντική στιγμή ενός ζευγαριού, την στιγμή που ο άντρας θα της δώσει ένα πολύτιμο δώρο που συμβολίζει την αγάπη που έχει για την αγαπημένη του. 

Η αλήθεια είναι όμως πως οι περισσότεροι δεν έχουν εμπειρία σε κοσμήματα και δεν γνωρίζουν πως να επιλέξουν το ιδανικό μονόπετρο για το πρόσωπο που αγαπάνε. Ψάχνοντας στο internet μπορεί κάποιος να "χαθεί" από τα αποτελέσματα αναζήτησης καθώς υπάρχουν πολλά και ποικίλα μονόπετρα διαφόρων ειδών και σε διάφορες τιμές. 

Για παράδειγμα θα δείτε πως οι τιμές στα μονόπετρα δαχτυλίδια κυμαίνονται από 144 ευρώ έως και πάνω από 10.000 ευρώ. Θα δείτε επίσης ότι υπάρχουν πολλές επιλογές σε υλικά κατασκευής, πέτρα, χρώμα κτλ. Πως όμως θα ξεμπερδέψετε το κουβάρι για να επιλέξετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι για την αγαπημένη σας;

Το εργαστήριο χρυσοχοϊας Makriadis ετοίμασε για εσάς έναν σύντομο οδηγό για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι για την δική σας περίπτωση! Λάβαμε υπόψη μας όλες τις πιθανές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας και προσπαθήσαμε να σας κάνουμε πιο εύκολη την διαδικασία αγοράς ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού!Κάνετε τον προϋπολογισμό σας. Πόσα χρήματα έχετε σκοπό να ξοδέψετε.

Ο καθένας έχει συνήθως στο μυαλό του έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό πριν προβεί σε μία αγορά. Σίγουρα ο προϋπολογισμός μπορεί είτε να μας περιορίζει στις επιλογές μας είτε να μας ανοίγει πολλούς δρόμους στην τελική επιλογή του κοσμήματος. Για παράδειγμα αν ψάχνουμε το τέλειο μονόπετρο και έχουμε διαθέσιμα έως 200 ευρώ, τότε οι επιλογές μας περιορίζονται σε αυτές που βλέπουμε εδώ , οι οποίες αφορούν κοσμήματα σε χρυσό και λεπτή γραμμή αλλά και σε συγκεκριμένες επιλογές πετρών.

Αν όμως το budget σας κυμαίνεται στα 1000 έως 2000 ευρώ, τότε θα βρείτε αμέτρητες επιλογές σε είδη όπως χρυσό ή λευκόχρυσο και διαφορετικά είδη πετρών όπως μπορείτε να δείτε εδώ

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα βασικά είδη μονόπετρων και οι τιμές τους

Παρακάτω θα δείτε τα πιο συνηθισμένα είδη μονόπετρων δαχτυλιδιών και οι ελάχιστες τιμές τους. Φυσικά, όσα περισσότερα χρήματα διαθέτετε, τόσο περισσότερες επιλογές σε σχέδια μπορείτε να βρείτε. Η τιμή ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού εξαρτάται και από το υλικό κατασκευής του (χρυσό 14Κ ή χρυσό 18Κ), εξαρτάται από το βάρος του (όσο πιο βαρύ είναι, τόσο πιο ακριβό είναι) εξαρτάται από τους πολύτιμους λίθους ή τα διαμάντια που φέρει αυτό (και φυσικά και από την ποσότητα σε διαμάντια ή πολύτιμους λίθους) και τέλος από την τέχνη την οποία φέρει το κάθε μονόπετρο. Με τον όρο "τέχνη" εννοούμε την ειδική σχεδίαση που έχει γίνει στο κάθε κόσμημα η οποία, όταν τα κοσμήματα είναι χειροποίητα όπως στο εργαστήριο Makriadis, γίνεται με ειδική επεξεργασία με το "χέρι" και δεν υπάρχει τίποτα τυποποιημένο και έτοιμο από κάποιο μηχάνημα. 

Οι ελάχιστες τιμές λοιπόν της κάθε κατηγορίας μονόπετρων δαχτυλιδιών είναι οι εξής:

-        Μονόπετρα με διαμάντι από 195 ευρώ

-        Μονόπετρα με μαύρο διαμάντι από 448 ευρώ

-        Μονόπετρα με πολίτιμους λίθους από 144 ευρώ

-        Ασυνήθιστα μονόπετρα από από 144 ευρώ

-        Vintage Μονόπετρα από 322 ευρώ

-        Μονόπετρα με πλαΙνές πέτρες από 308 ευρω


Από ποιο υλικό φτιάχνονται τα μονόπετρα δαχτυλίδια

Στο εργαστήριο χρυσοχοϊας Μακριάδης κατασκευάζουμε κορυφαίας ποιότητας μονόπετρα κυρίως από χρυσό, λευκόχρυσο, ροζ χρυσό. Πιο συγκεκριμένα τα μέταλλα με τα οποία κατασκευάζουμε τα μονόπετρα δαχτυλίδια είναι τα εξής:

Χρυσός 18 Καρατίων (κίτρινος χρυσός)

Χρυσός 14 Καρατίων (κίτρινος χρυσός)

Λευκόχρυσος 18 Καρατίων

Ροζ Χρυσός 18 Καρατίων

Λευκόχρυσος 14 Καρατίων

Χρυσός 22 Καρατίων

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα μονόπετρα καθορίζει και το τελικό τους χρώμα. Δηλαδή τα κοσμήματα με κίτρινο χρυσό έχουν το αντίστοιχο χρώμα, τα κοσμήματα από λευκόχρυσο ίσως μοιάζουν εξωτερικά με ασημί χρώμα αλλά στην πραγματικότητα είναι το ξεχωριστό χρώμα του λευκόχρυσου. Τα κοσμήματα με ροζ χρυσό έχουν προφανώς ροζ χρώμα, απαλό και διακριτικό.

Φυσικά υπάρχουν και οι διχρωμίες – δηλαδή οι συνδυασμοί δύο διαφορετικών υλικών όπως το μονόπετρο με διαμάντι, φιαγμένο από κίτρινο χρυσό και λευκόχρυσο το οποίο πραγματικά συνθέτει ένα μοναδικό σχεδιασμό που εντυπωσιάζει πραγματικά.  

Τα μονόπετρα όμως, όπως λέει και το όνομά τους, δεν φτιάχνονται μόνο από χρυσό, αλλά περιέχουν φυσικά και πολύτιμες «πέτρες» τα οποία δίνουν μία ξεχωριστή ομορφιά στο δαχτυλίδι. Οι όμορφες πέτρες λοιπόν που χρησιμοποιούνται κυρίως για τα μονόπετρα είναι τα εξής: διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια, τοπάζι και ζαφείρι. Αυτές οι πέτρες και τα διαμάντια είναι μεγάλης αξίας και γι αυτό, η τελική ποσότητα αυτών στο δαχτυλίδι καθορίζει σε σημαντικό βαθμό και την τιμή του.

Και εδώ όπως και το βασικό μέταλλο, η πέτρα που θα χρησιμοποιηθεί καθορίζει και το χρώμα του κοσμήματος στο σημείο της πέτρας. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε διαμάντια ως κύρια πέτρα στο δαχτυλίδι, τότε, το μονόπετρο θα έχει την μοναδική λαμπερή διάφανη όψη ενός διαμαντιού. Αν επιλέξετε ζαφείρι ως πολύτιμη πέτρα, τότε έχετε την επιλογή σε μπλέ ή κίτρινο ζαφείρι οπότε και η πέτρα έχει το αντίστοιχο χρώμα. Το ρουμπίνι είναι επίσης μία συνηθισμένη επιλογή στα μονόπετρα και έχει κόκκινο χρώμα. Το σμαράγδι έχει το γνωστό πράσινο χρώμα του σμαραγδιού και το τοπάζι έχει ένα απαλό γαλάζιο. 

Πως θα καταλάβετε ποιο κόσμημα της ταιριάζει περισσότερο;

Αυτό το σημείο είναι συνήθως ένας πονοκέφαλος για τους άντρες αλλά θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε κατάλληλα για να σας κάνουμε πιο εύκολη την διαδικασία.

Κατ’ αρχήν παρατηρήστε τα κοσμήματα που ήδη φοράει όταν βγαίνετε έξω. Αν βγαίνετε σε ξεχωριστές εξόδους όπως π.χ. όταν είστε καλεσμένοι σε ένα γάμο οπότε και συνήθως οι γυναίκες φοράνε τα πιο λαμπερά και αγαπημένα τους κοσμήματα, παρατηρήστε τι είδους κοσμήματα φοράει. Αν για παράδειγμα επιλέγει λεπτή γραμμή ή όχι και προχωρήστε ανάλογα σε ένα μονόπετρο αντίστοιχης γραμμής. Επίσης, μπορείτε να πρατηρήσετε αν της αρέσει το χρυσό, το ροζ χρυσό ή το λευκόχρυσο αν έχει ήδη κοσμήματα από τα αντίστοιχα υλικά και αν δείχνει πως της αρέσουν.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν και το αγαπημένο τους χρώμα που μπορεί και να συμβολίζει κάτι για αυτούς. Μπορείτε σε μια άσχετη στιγμή να την ρωτήσετε για το αγαπημένο της χρώμα ή να το καταλάβετε από τα ρούχα που φοράει ή τις επιλογές της σε τσάντες ή άλλων ειδών κοσμήματα όπως σκουλαρίκια και βραχιόλια. Αν το αγαπημένο της χρώμα για παράδειγμα είναι το γαλάζιο, τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε μονόπετρο με τοπάζι η ο οποία είναι πέτρα σε γαλάζια απόχρωση.

Αν όμως ακόμα έχετε αμφιβολίδες για το τι είναι αυτό που θα της αρέσει και θα την εντυπωσιάσει, τότε ίσως να χρειαστεί ακόμα και να την ρωτήσετε για αυτό. Ίσως βέβαια ρωτώντας την, θα χαθεί η μαγεία της έκπληξης την ώρα που θα της δώσετε το μονόπετρο αλλά το παρουσιάζουμε σαν έσχατη λύση αν νιώθετε ανασφαλείς ως προς την επιλογή σας.


Γιατί να επιλέξετε το εργαστήριο Makriadis

Στο εργαστήριο Μακριάδης. κατασκευάζουμε χειροποίητα ελληνικά κοσμήματα φτιαγμένα από χρυσό, λευκόχρυσο, ροζ χρυσό σε 14, 18 ή 22 καράτια. Όλες οι πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες και τα μαργαριτάρια που χρησιμοποιούμε είναι εγγυημένα και πιστοποιημένα. Διαθέτουμε τεράστια ποικιλία σε μονόπετρα δαχτυλίδια κορυφαίας ποιότητας και με εγγύηση ποιότητας για την εργασία, τα υλικά και τις πέτρες.

Ο ιδρυτής της εταιρείας μας, ο Αθανάσιος Μακριάδης έφερε μαζί του ερχόμενος στην Ελλάδα το 1965 την μακρά παράδοση των χρυσοχόων της Κωνσταντινούπολης. Το εργαστήριο μας δημιουργήθηκε το 1973 και το κατάστημά μας από το 2001 βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα. Έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες κατά παραγγελία κοσμήματα για πελάτες στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες. Για εμάς το κόσμημα καi η σχέση με τους πελάτες μας είναι προσωπική υπόθεση.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή να μας επισκεφτείτε και να δείτε τις μοναδικές δημιουργίες μας από κοντά.