Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΑΚΡΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΓΥΡΩΜΕΝΟ ΟΡΕΙΧΑΛΚΟ

 Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΑΚΡΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΓΥΡΩΜΕΝΟ ΟΡΕΙΧΑΛΚΟ

Μέταλλο: Επαργυρωμένος Ορείχαλκος

Διαστάσεις: 2,5cm διάμετρος

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 

Στην ελληνική (ορφική) κοσμολογία ως πρώτη και συνεχής οντογενετική δύναμη τίθεται ο χρόνος  «Αγήραος» και  «Ηρακλής», πηγή κάθε επόμενης χρονικής αξίας.

Γεννήθηκε από τις Άρρητες Αρχές απόλυτος, φορέας και γενέτης των θεμέλιων συνθηκών του χώρου – του Αιθέρος και του Χάους και κομιστής της Ψυχής και του Πνεύματος, που ζωοποιούν την ύλη από την έναρξη του Γίγνεσθαι.

Χάρις σε αυτόν, το ανυπέρθετο ποιητικό αίτιο του, ο Κόσμος των Αισθητών είναι έμψυχος και έμπνοος, Ον άπειρο, αενάως εξελισσόμενο. Στη σφαίρα της πολλαπλής εναρμόνιας τάξης του κόσμου αυτού ο Χρόνος γίνεται Κρόνος: coronus, πλήρης: προσαρτάται δηλαδή στην πραγματική ύλη, περιέχον και περιεχόμενο “πάσης γενέσεως” της.

Οι πανάρχαιοι πρόγονοι των Ελλήνων μελετούσαν τα ουράνια φαινόμενα δρώμενα και ως συνάφεια των επίγειων συμβαινόντων. Είδαν την τάξη του χρόνου, τους ενιαυτούς, τις Ώρες, τις Χάριτες, τις Μοίρες, στα ουράνια σώματα και, κυρίως, στα πάθη – άθλους του Ήλιου- ήρωος προς τον οποίο συνήρτησαν άμεσα τον επίγειο Χρόνο.

Αλλά τον είδαν και στις μεταμορφώσεις της Σελήνης και της Γης και στην εξέλιξη του Ανθρώπου, εμπνεόμενοι Φιλοσοφία – Επιστήμη και Μύθο.

Λάτρεις του Λόγου, θηρευτές του ορισμού, ανέπτυξαν μεθοδικά θεωρία και τεχνολογία σε απροσδιορίστου βάθους χρόνο.

Ο πανάρχαιος Μινωικός πολιτισμός,  καρπός της ένωσης των Ετεοκρητών με Αιολοδωριείς και Πελασγούς – Ίωνες μετοίκους στην Κρήτη, μας προσφέρει και το “ευτυχές σημείον”  το ευοίωνο σημάδι του έτους 2017 του οίκου Μακριάδη: τον παλαιότερο ανακαλυφθέντα αναλογικό υπολογιστή των ηλιακών και σεληνιακών τροπών και φάσεων σε βάθος των χρονικών διαστάσεων.

Όργανο ρυθμισμένο σύμφωνα με τον ηλιακό ετήσιο ενίαυτο, το “ηλιακό ημερολόγιο”, φορτισμένο με κοσμική και ανθρώπινη Σοφία, Δημιουργικότητα και Δύναμη: τα πολυτιμότερα εφόδια για την ευδαιμονία… Καλή χρονιά

 

 

Ο Μινωικός υπολογιστής

 

Τον πρώτο φορητό αναλογικό υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητος είχαν ανακαλύψει οι Μινωΐτες σύμφωνα με τον Δρ. Μηνά Τσικριτσή ερευνητή Αιγαιακών γραφών, μαθηματικό. Το Μινωϊκό αντικείμενο, που είναι μία λίθινη μήτρα που βρέθηκε το 1898 στην περιοχή του Παλαίκαστρου Σητείας σε ένα Μινωικό χαλκουργείο – χυτήριο προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1400 χρόνια. Είναι ένα σχεδιαστικό θαύμα κομψής λύσης μέσα από την απλότητα της κατασκευής του.

 

Ο υπολογιστής αυτός μπορεί να προβλέψει σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις. Μπορεί επίσης να προσδιορίσει το γεωγραφικό πλάτος ενός τόπου και να χρησιμοποιηθεί ως ηλιακό ρολόι αν χρησιμοποιήσουμε τα τρία εργαλεία, δύο βελόνες κι ένα διαβήτη, που υπάρχουν στην μήτρα πάνω από τον δίσκο.

 

Στο κέντρο του δίσκου εμφανίζεται ένας σταυρός ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται σύμβολο απεικόνισης του Ήλιου. 

 

Είναι συγκλονιστικό ότι υπάρχει μεγάλη σύμπτωση του Μινωικού υπολογιστή με τον μεγαλιθικό σχηματισμό του «Στόουνχεντζ» καθώς και με το επονομαζόμενο «δαχτυλίδι του Μίνωα».

 

Ίσως τελικά οι Μινωΐτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν υπερπόντια ταξίδια πολύ πιο νωρίς απ’ ότι πιστεύουμε σήμερα.

Μπορεί ο Μινωϊκός πολιτισμός να είχε σχέση με τους «Υπερβόρειους» της Βρεττανίας όπως είχε γράψει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης.

Οι αρχαίοι Έλληνες συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν στέλνοντας μας συνεχώς από το παρελθόν νέα μηνύματα της μεγαλοσύνης τους σε όλους τους τομείς της εξέλιξης του πολιτισμού  ξεκινώντας από όλο και πιο παλιές αφετηρίες του χρόνου.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Views: 836
  • Κωδικός Προϊόντος: BR-GOYR-EPAR
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€